//El Centre de Lectura inicia un cicle de conferències sobre els Vallencs Il·lustres

El Centre de Lectura inicia un cicle de conferències sobre els Vallencs Il·lustres

Molts dels actes que ha programat l’entitat per aquest any 2020 ja van encaminats a preparar-se per celebrar les Festes Decennals

per | 2020-01-11 11:05:1411/01/2020 11:05 | 0 comentaris

El Centre de Lectura ha programat un cicle de conferències que porta per títol, Festes Decennals 2021 – 21 Vallencs Il·lustres, en el qual es divulgaran la vida i les accions d’aquests 21 conciutadans nostres que han estat nomenats Vallencs Il·lustres en el marc de les diferents Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela des de l’any 1891. Aquestes conferències s’iniciaran aquest mateix mes de gener i s’allargaran fins al gener de 2021. Per la sala d’actes de l’entitat vallenca passaran ponents d’alt nivell, els quals, molts d’ells, estan relacionats amb la ciutat de Valls.

La primera conferència esta programada pel dijous 16 de gener, a les 19:30 hores, a la sala d’actes del Centre de Lectura. En aquesta primera conferència es divulgarà la vida dels tres eclesiàstics que van ser nomenats Vallencs Il·lustres, el bisbe de Vic i Barcelona Anton Palau i Térmens, el bisbe de Lleida i Tortosa Jaume Sitjó i Carbonell, i mossèn Josep Martí i Janer, fundador de la Casa Caritat. Aquesta conferència anirà a càrrec de l’historiador i director del Museu de Valls, Jordi París i Fortuny.

A més, com a introducció a cadascuna de les conferències, l’historiador Pol Montserrat i Rovira, ressenyarà fets singulars de les diferents Festes Decennals, començant per la de 1891 i acabant amb les passades celebrades al 2011.

Deixa un comentari