/, Portada Destacada, Portada edició paper/El 8è Simposi Casteller de Catalunya definirà els valors dels castells

El 8è Simposi Casteller de Catalunya definirà els valors dels castells

L’àmbit dels valors serà analitzat des de diferents perspectives, com la patrimonial, la social, la identitària, l’esportiva o l’empresarial

By |2018-05-16T10:47:37+00:0016/05/2018 10:46|0 Comments

La ciutat de Valls celebrarà el seu 8è Simposi Casteller de Catalunya el dissabte 20 d’octubre dins la Fira de Santa Úrsula, i definirà els valors dels castells, així com debatrà sobre el lideratge que hi ha al darrere de la figura dels caps de colla d’aquestes agrupacions. L’anunci ha estat realitzat per part de la comissió dels Xiquets de Valls, grup de treball participatiu que integra les colles Joves i Vella, i també l’Ajuntament de la localitat. En la darrera edició del Simposi van participar-hi 151 persones.

Abans d’enfilar la recta dels moments àlgids de la temporada castellera 2018, Valls ja anuncia els dos eixos temàtics protagonistes del 8è Simposi Casteller, que cada any té lloc dins la Fira de Santa Úrsula al mes d’octubre. Els valors del fet casteller i el lideratge dels caps de colla centraran les mirades i les reflexions d’aquesta nova edició, que tindrà lloc a les instal·lacions de l’antic convent del Carme de la capital de l’Alt Camp durant tot el matí del dissabte 20 d’octubre.

L’àmbit dels valors serà analitzat des de diferents perspectives, com la patrimonial, la social, la identitària, l’esportiva o l’empresarial. L’organització preveu que un especialista de cada temàtica contribueixi a gestar una definició plural i multidisciplinar del que són els valors del fet casteller, unes paraules que sovint s’usen tant pels castellers com per la societat en general, però que en canvi no es concreten amb més exactitud.

L’altra faceta del Simposi Casteller, la del lideratge exercit pels caps de colla en aquestes entitats, contrastarà les visions històrica i actual, així com les òptiques compartides o no amb altres organitzacions culturals i festives del país i d’altres procedències. Com és habitual, cada taula rodona comptarà amb la figura d’un moderador, qui conduirà no solament les intervencions dels ponents sinó també els participants en el debat final.

Leave A Comment