El proper diumenge 24 de setembre se celebrarà la setena edició de la Marxa Cicloturista 100% Tondo, una iniciativa en record del corredor de Valls que ens va deixar sobtadament el mes de maig de 2011. Amb sortida a Sant Joan les Fonts, s’organitzaran un parell de recorreguts de 68 i 116 quilòmetres que transcorreran pels paratges predilectes del ciclista.
Una de les novetats d’aquesta temporada és que el circuit curt serà la sisena marxa puntuable de la XXVII Challenge Catalana de Cicloturisme, i el circuit llarg serà la darrera puntuable del X Circuit Ciclopirineus. Ambdós recorreguts seran, a més, puntuables per al III Circuit Donabike de Cicloturisme.
Dues voltes
La volta curta sortirà de Sant Joan les Fonts i baixarà per Castellfollit de la Roca i Besalú per arribar a Banyoles, i passarà pel costat del llac, on quasi cada dia Xavi anava a fer el cafè. Seguidament es pujarà per Mieres i Santa Pau, lloc reservat en els seus entrenaments, ja fos per fer unes sèries de força o bé per acabar pujant a ritme i esprintar al final, al peu del volcà de Santa Margarida. Per acabar es passarà per Olot fins a arribar de nou a Sant Joan les Fonts, i s’hauran completat els 68 quilòmetres amb 980 metres de desnivell.

La volta llarga continuarà cap al port de Capsacosta, on ell tenia el seu “laboratori” particular per fer els seus tests, per saber en quin punt de forma es trobava, buscar-hi sensacions o tan sols… per rebentar els qui s’atrevien a aguantar-li la roda! En definitiva, li tenia la mesura ben prsa i el seu rècord eren uns espectaculars 17 minuts i 40 segons.

Un cop a dalt seguiran cap a l’estació d’esquí i muntanya de Vallter 2000 passant per Camprodon i Setcases. Un port “de veritat” on Xavi sempre que volia preparar un gran esdeveniment hi anava a fer les seves pujades, dos o fins i tot tres de seguides, i on també en algunes ocasions hi havia fet algunes concentracions. Arribats aquí s’hauran completat els 116 quilòmetres i 2.800 metres de desnivell.

Les inscripcions ja estan obertes a un preu de 39 euros per als ciclistes federats. La data límit per inscriure-s’hi és el diumenge 17 de setembre a la mitjanit.
En teniu tota la informació al web www.100x100tondo.com.