/, Castells/Doble apadrinament al punt més allunyat del Km 0 del món casteller

Doble apadrinament al punt més allunyat del Km 0 del món casteller

Els Minyons de Terrassa i els Castellers de Barcelona apadrinen els Castellers de Sydney, a Austràlia

per | 2018-08-21 12:25:2521/08/2018 12:25 | 0 comentaris

La colla castellera més allunyada de Valls, quilòmetre zero del món casteller, ha estat oficialment apadrinada per dues colles catalanes. Es tracta dels Castellers de Sydney, ciutat australiana situada a les antípodes de Catalunya. Els Minyons de Terrassa i els Castellers de Barcelona són les dues colles que els faran de padrins, tal com s’ha anunciat avui, dimarts 21 d’agost. Coneguts com els “Kangaroos” de Sydney, els de camisa groga rebran suport tècnic i logístic per part de les dues colles catalanes.

Els Sydney Human Towers van néixer el 2016; són, doncs, una colla jove que actualment està treballant per consolidar els castells de sis, i ja han descarregat el 4de6, el 4de6p i el 3de6, entre d’altres. Assagen cada dijous al Hyde Park de la ciutat australiana, i ara mateix estan fent una crida a les famílies interessades a conèixer i gaudir la pràctica castellera per fer créixer la colla, motiu pel qual també realitzen activitats d’oci i cohesió.

El vincle dels malves i els vermells amb aquesta colla s’ha forjat després d’unes setmanes de contactes, i té la voluntat de seguir promocionant el fet casteller i la cultura catalana per tot el món. L’acció suposa el primer apadrinament internacional de la colla egarenca, i el divuitè dels barcelonins, colla castellera que en té més d’apadrinades. Així doncs, i juntament amb la colla dels Koales de Melbourne en aquest continent, el fet casteller no para d’expandir-se, tant per Oceania com arreu del món.

Deixa un comentari