/, Cultura, Portada Destacada/Divendres comença la Festa Major de Sant Joan a Valls

Divendres comença la Festa Major de Sant Joan a Valls

El primer cap de setmana tindrà com a principals protagonistes les mostres de gegants, corals i cultures i els assaigs castellers oberts a la ciutadania

By |2018-06-13T13:44:32+00:0013/06/2018 13:44|0 Comments

Aquest divendres, 15 de juny, la ciutat de Valls comença la seva festa major, gratuïta, participativa i popular, en què prenen part 65 entitats i agents culturals organitzadors d’activitats, 7 comissions de treball i 20 grups de patrimoni immaterial, i que es perllongarà fins al 25 de juny. El primer cap de setmana tindrà com a principals protagonistes la proclamació de l’Ambaixadora dels Xiquets de Valls 2018, la Nit de l’Esport, el Liceu a la Fresca al claustre del Carme, les mostres de gegants, corals i cultures, i els assaigs castellers oberts a la ciutadania. El mateix divendres 15 a les 18 h s’inicia l’horari especial de taquilles, que romandran obertes cada tarda al Teatre Principal per als tres únics espectacles amb entrada, els del Mag Lari, les àries i duos dels Amics de la Música i el musical familiar dedicat a Robin Hood, així com per a les taules de la revetlla.

L’Ambaixadora dels Xiquets de Valls 2018 serà Cossetània Edicions, amb seu a Valls creada el 1996, que compta des del 1997 amb l’única col·lecció monogràfica dedica al món casteller, “L’Aixecador”. Actualment desenvolupa el projecte de l’‘Enciclopèdia castellera’. Serà proclamada dissabte dia 16 a les 7 de la tarda a la plaça del Blat, on oficiarà el sorteig casteller de la Diada de Sant Joan, que també decidirà l’ordre d’actuació en la cloenda de la participació catalana al festival Smithsonian a Washington.

El mateix dissabte 16 a les 10 de la nit, arribarà l’òpera dins la iniciativa Liceu a la Fresca, amb el títol de ‘Manon Lescaut’, de Giacomo Puccini, al claustre del convent del Carme, el primer gran triomf del compositor italià. Serà retransmesa en directe des del Gran Teatre del Liceu de Barcelona i maridada amb els vins de la DO Tarragona.

La tarda del diumenge 17 la Mostra de Cultures ocuparà el Pati amb tastets gastronòmics, tallers, músiques, balls i sons, amb col·lectius locals del Marroc, Gàmbia, el Senegal, Romania, la República Dominica, Colòmbia i la Xina, així com la comunitat gitana. Hi participaran, doncs, representants de nombrosos països americans, africans i europeus, de manera que hi haurà presència de les cultures migrants de Valls, i dels seus orígens, identitats i costums.

Leave A Comment