Un any més, Valls s’omplirà aquest diumenge, 14 de gener, de cavalls, carros i cavalleries, en una nova edició d’una festa tradicional d’interès nacional: els Tres Tombs de Sant Antoni. Aquest any, la festa assoleix la seva 39a edició després de la seva recuperació. Una festa que atresora un veritable museu viu del transport amb cavalleries i de la guarnicioneria, que abandona els seus llocs de custòdia per fer-se ben visible a les places i carrers.

Entre les activitats prèvies cal destacar que dissabte, 13 de gener, i com a acte de vigília, diversos cavalls i carros recorreran la ciutat anunciant la festa de l’endemà. Els actes principals seran el 14 de gener, i enguany com a novetat es recupera el dinar de germanor al restaurant El Tast. Des de la Societat de Sant Antoni es considera aquest dinar una bona manera de cloure els actes alhora que serveix per establir llaços amb els amants d’aquesta tradició que cada any venen a Valls.

Els Tres Tombs s’encetaran a les 11.30 hores i hi participaran més de 300 cavalls i 100 carros i cavalleries, que recorreran els carrers més emblemàtics de la ciutat. El moment més esperat arribarà al final, quan en el tercer tomb els carros enfilen des de la plaça del Blat el carrer Major, en el tram conegut popularment com a “tomb de l’ajuntament.”