El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, posarà en marxa el 5 de desembre, a partir de les 3 de la tarda, el dispositiu especial de circulació, ordenació i regulació del trànsit amb motiu del pont de les festivitats de la Constitució i la Immaculada. Aquest dispositiu estarà vigent fins al diumenge 10 de desembre a mitjanit.

La mobilitat del conjunt de l’operació que es preveu per a aquest pont de la Constitució i la Immaculada és de 485.000 vehicles.

En l’inici del pont, es preveu que les principals afectacions viàries de sortida es produeixin la tarda de dimarts 5 i el matí de dimecres 6, en funció també de la meteorologia. El dimecres 6 al matí pot ser especialment complicat per a la zona de Vic i d’Espinelves. El dia 8 es repetiran les afectacions del dia 6. També s’han de destacar les importants congestions que es preveuen a la N-145 d’entrada a Andorra els dies 8 i 9. En el cas de la tornada, el volum de circulació es concentrarà al llarg de la tarda de diumenge 10, dia en què finalitzen el Mercat Medieval de Vic i la Fira de l’Avet d’Espinelves.

El Servei Català de Trànsit preveu que les vies més conflictives siguin aquelles que condueixen cap a les zones d’esquí i poblacions de muntanya: C-16, C-17, C-14, i C-25; els accessos a Andorra (N-145 i N-260), així com l’autovia A-2.