/, Castells, Portada Destacada/Sant Fèlix. La Joves fa el millor castell; la Vella, la millor actuació

Sant Fèlix. La Joves fa el millor castell; la Vella, la millor actuació

per | 2018-08-30 12:07:0830/08/2018 12:07 | 0 comentaris

Resultats diada

Minyons de Terrassa: 2de8sf (i), 2de9fm (c), 4de9f, 9de8, Pde6
Colla Vella: 4de9sf, 2de8sf (c), 4de10fm (id), 4de9fp, Pde8fm
Colla Joves: 2de8sf, 5de9f (c), 3de9f, Pde6.
Castellers de Vilafranca: 3de10fm, 2de8sf (c), 4de10fm (i),4de9f (id).

La diada castellera ens ha deixat un replet de castells de gamma extra com el 2de8sf, on Joves, Vella i Vilafranca l’han assolit, encara que només els vermells l’han descarregat. A més, la Joves ha aconseguit per primer cop aquesta temporada el 5de9f, que ha quedat amb carregat, mentre que la vencedora de la diada ha estat la Vella amb el 4de9sf, 2de8sf (c), 4de9fp i Pde8fm. Els Verds, tot i descarregar el 3de10fm, s’han quedat amb una sensació agredolça, carregant el 2de8sf però encallant-se amb el 4de10fm (igual que Vella) i amb el 4de9f. Minyons de Terrassa no han complert l’objectiu amb el 2de8sf, però han marxat amb dos gamma extra: 2de9fm (c) i 9de8.

La Colla Joves Xiquets de Valls signa la seva millor actuació de la temporada i la quarta del seu historial, i entra dins del top 100, mentre que la Colla Vella dels Xiquets de Valls signa la millor actuació de la temporada castellera i està dins de les 10 millors del top100 casteller.

Pilars de comiat pels de Castellers de Vilafranca que no farà pilar de mèrit després del seu final de diada.

Castellers de Vilafranca s’ha encallat també amb el 4de9f amb folre. L’enxaneta no ha traspassat correctament el castell i no es pot considerar completat. D’aquesta manera, el castell queda com a intent desmuntat. Tanquen la seva diada amb el 3de10fm, 2de8sf (c), 4de10fm (i), 4de9f (id), quan falta el pilar.

 

La Colla Vella aconsegueix descarregar el Pde8fm, el seu primer de la temporada. La Colla portava el Pde8fm a Vilafranca, sent un dels objectius, i l’assolia. Els rosats pujaven el pilar molt segurs i un cop carregat, s’ha treballat però la baixada ha estat ràpida i àgil. Amb aquest castell, la Vella tanca la diada castellera de Sant Fèlix amb el 4de9sf, 2de8sf (c), 4de10fm (id), 4de9fp i Pde8fm. La Vella s’emporta la diada castellera.

Minyons de Terrassa tancaran la seva diada castellera amb el Pilar de 6 que l’han assolit amb solvència. Minyons tanca la diada amb 2de8sf (i), 2de9fm (c), 4de9f i Pde6.

Castellers de Vilafranca no han pogut amb el 4de10fm i el castell ha durat poc. Quan a sonat gralles, el castell ràpidament ha cedit i les manilles han treballat massa aviat i quan setens estaven pujant, el castell s’ha enfonsat.

Castellers de Vilafranca i tornen amb el 4de10fm. Són gairebé les 4 de la tarda i la plaça està expectant. Després de carregar el 2de8sf i descarregar el 3de10fm, volen ser la primera colla en carregar enguany el primer 4de10fm.

La Colla Joves Xiquets de Valls tanca la seva actuació amb el Pilar de 6, on aconseguien descarregar-lo. La colla vallenca tanca Sant Fèlix amb el 2de8sf, 5de9f (c), 3de9f i Pde6. Han assolit el castell de major puntuació, descarregant el 2de8sf. Han signat la seva 4a millor actuacó de la seva història.

Castellers de Vilafranca finalment apostaran pel 4de10fm en aquesta ronda i canviaria d’opinió. La Colla Joves tancarà la seva diada amb el Pilar de 6.

En ronda de repetició, la Colla Vella dels Xiquets de Valls aconseguia descarregar el 4de9fp. La pujada no ha estat fàcil. Alguns dubtes ha fet que el púbic animés quan semblava que el castell podia tirar enrere. Carregaven el 4 i faltava l’espadat. El castell s’ha anat consolidant tot i haver-se de treballar. El folre treballava i el castell s’anava despullant fins a carregar-se. Amb el pilar net, el castell s’ha aconseguit descarregar.

Li toca el torn a la Colla Vella amb el 4de9f i pilar. Aquesta temporada només l’han assolit la Colla Vella i Jove de Tarragona. Els rosats l’han descarregat 4 vegades i l’han carregat 1 cop.

Castellers de Vilafranca no repetiran el 4de10fm i el següent castell serà el 2de9fm.

Minyons de Terrassa tanquen la seva diada, a falta del pilar, amb el 9 de 8, el segon de la temporada. Tanquen amb el 2de9fm (c), 4de9f i 9de8.

Ara és el torn del 9 de 8 de Minyons de Terrassa. És el primer gamma extra. L’han descarregat un total de 16 cops, un aquesta temporada.

Castellers de Vilafranca han desmuntat el peu del 4de10fm.

Amb l’estructura del peu muntant-se, els Castellers de Vilafranca decideixen desmuntar-lo i tornar-hi.

Castellers de Vilafranca estan preparant el 4de10fm en aquesta tercera ronda. Els Verds estan esperant que la plaça torni a fer-se el silenci.

Moments reivindicatius. Crits d'”independència”, “llibertat presos polítics”, “o premsa espanyola, manipuladora”. Moments de càntics a la plaça de la Vila, on la plaça ha esclatat a crits d’independència.

La Colla Joves ha descarregat el 3de9 amb folre, un castell que no els ha provocat problemes. Es tracta del desè 3de9f de la Colla aquesta temporada. Castell ben parat per tancar la seva tercera ronda.

Ara serà el torn de la Colla Joves Xiquets de Valls amb el 3de9 amb folre per tancar la seva actuació.

La Colla Vella fa un intent desmuntat de 4de10fm. Els castellers han baixat a pisos de setens però les manilles estaven treballant de valent i s’ha pres la decisió de desmuntar el castell.

 

La Colla Vella ha descarregat dues vegades el 4de10fm en la seva història i l’ha carregat 3 cops.

La Colla Vella obre la seva tercera ronda amb el 4de10fm. Serà el primer intent dels rosats d’aquesta construcció aquesta temporada.

Es confirma que Minyons faran el 9 de 8 com a castell que els resta per acabar la jornada castellera, mentre que la Colla Joves, que li ha afectat la caiguda del 5de9f, aposta pel 3de9 amb folre en tercera ronda.

Minyons de Terrassa han descarregat en tercera ronda el 4 de 9 amb folre. Després de l’intent de 2de8sf i haver carregat el 2de9fm, els de Terrassa s’han refet amb el 4de9 amb folre, castell que han assolit amb solvència.

Els Castellers de Vilafranca han carregat el 2de8sf! L’ascensió del castell ha anat molt bé, però la sortida de la canalla ha estat massa ràpida i ha desestabilitzat el castell. Un cop carregat, la canalla ha baixat però els nervis han aparegut i el castell ha cedit en la baixada dels dosos.

Ara és el torn de Castellers de Vilafranca que tancaran la segona ronda amb l’intent de 2de8sf. Han desmuntat el peu. Aquesta construcció l’han descarregat fins a nou vegades.

La Colla Joves ha carregat el 5 de 9 amb folre, el primer de la temporada. El castell ha anat treballant-se a poc a poc. Amb ritme, el castell pujava a pis de dosos, amb una petita moguda del castell però seguia enlairant-se. L’enxaneta ha aconseguit fer les dues aletes, però en la baixada de la canalla ha cedit. La carregada ha estat llarga i això ha fet que la sortida fos difícil.

La Colla Vella anuncia el 4de10fm en tercera ronda.

La Joves desmunta el peu del 5de9 amb folre, una construcció que han assolit, entre carregat i descarregat, al llarg de la seva història, disset vegades. Enguany han fet un intent desmuntat a l’Arboç.

És el torn de la Colla Joves. Estan preparant el 5de9 amb folre, que encara no l’han assolit aquesta temporada.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls han carregat el 2de8sf en segona ronda. Amb una bona carregada, un cop fet l’aleta el castell ha treballat molt. L’enxaneta ha baixat molt ràpid però el castell ha cedit quan dosos estaven començant a sortir.


Imatge espectacular de la plaça on es veu la gentada que hi ha veient la diada!

La Colla Vella portarà en segona ronda el 2de8sf. La Colla el comença a muntar el peu.

En segona ronda, els Minyons de Terrassa obrien amb el 2de9fm, per intentar refer-se de la caiguda del 2de8sf. El castell ha pujat amb certa rapidesa i s’ha carregat, però en la sortida, l’acotxadora es mig despenja i ha carregat el pes a una part del castell i, finalment, el castell ha cedit. 2de9fm carregat de Minyons de Terrassa.

FINAL PRIMERA RONDA

Minyons de Terrassa: 2de8sf (i)
Colla Vella: 4de9sf
Colla Joves: 2de8sf
Castellers de Vilafranca: 3de10fm

Els Castellers de Vilafranca ha aconseguit descarregar el 3de10fm per Sant Fèlix en la primera ronda. Els castellers han hagut de defensar el castell que des d’inici, un cop sonant gralles, han hagut de treballar-lo de valent. Després de carregar-lo, la Colla ha donat el màxim per aconseguir descarregar el castell, havent de treballar de forma molt dura les manilles. Segon descarregat de la temporada.

Castellers de Vilafranca tiraran en primera ronda de 3de10fm. Estan preparant el peu d’aquesta construcció de 10 pisos. El3de10fm ja l’han descarregat enguany en una ocasió. A l’Arboç van desmuntar dos peus i finalment no el van acabar tirant.

La Colla Joves demostra que el 2de8sf el domina en el darrer any. El d’avui a Vilafranca ho ha demostrat. Tornem a veure’l des d’un altre angle.

VÍDEO. Aquí podeu veure el 4de9sf de la Colla Vella en primera ronda (FONT: El Món Casteller).

 

La Colla Joves han tornat a descarregar el 2de8sf! Ho han tornat a fer per tercera vegada aquesta temporada i per sisè cop a la seva història. L’any passat el van carregar per Vilafranca i enguany el descarreguen. Ovació de la Plaça perquè han descarregat un castell que està a l’abast de molt pocs. El castell ha pujat tranquil i segur, i s’ha carregat amb “certa” facilitat. A la baixada, la canalla ha estat molt ràpida i ha estat vital per la descarregada.

La Colla Joves comença la seva actuació. Aposten pel seu castell màxim, el 2de8sf, castell que enguany ja l’han descarregat, fins a 3 ocasions, dos d’ells carregat.

 

La Colla Vella ha aconseguit descarregar el 4de9sf, un castell molt aplaudit en carregar-lo i en desmuntar-lo. Molt segur en la pujada i un cop carregat, la baixada de la canalla ha estat molt ràpida, que ha fet que no sofrís. En 5 dies l’han aconseguit descarregar. Alegria màxima a la Colla Vella. Castell dominat d’inici a fi.

La Colla Vella torna a muntar el peu del 4 de 9sf.

La Colla Vella desmunta el peu del 4de9sf. Els quarts no veien molt clar i volen arreglar detalls A El Catllar ja van desmuntar dos peus.

Els rosats buscaran descarregar el novè 4de9sf de la seva història. Terços col·locats.

Els rosats venen de descarregar el 4de9sf fa menys d’una setmana a El Catllar, en el seu primer intent de la temporada, que van assolir. Volen repetir l’èxit a Vilafranca.

Ara serà el torn de la Colla Vella dels Xiquets de Valls que aposta de sortida pel 4de9sf.

El castell ha pujat a poc a poc però un pel mogut. A l’entrada de dosos, quan s’han aixecat, el castell ha cedit pel pis de quarts.

Si ho han intentat en dues ocasions, els egarencs no han carregat ni descarregat mai aquest castell. Buscaran fer-ho avui a Vilafranca.

Minyons de Terrassa obren diada i ho fan amb el 2 de 8sf.

Comença la diada

Les quatre colles ja estan a plaça, i aquesta és la imatge que ofereix la Plaça. Les colles arriben amb molts reptes i la primera ronda serà vital per les aspiracions en aquesta diada. El públic, que sap de la importància de la diada, no ha fallat i omple de gom a gom la plaça.

Les quatre colles van entrant a la plaça de la Vila. A les 12.15h arrencarà la diada castellera i ho farà per odre, Minyons de Terrassa. En aquest sentit, ja tenim confirmades el castell de sortida de les quatre colles:

Minyons de Terrassa: 2de8sf
Colla Vella: 4de9sf
Colla Joves: 2de8sf
Castellers de Vilafranca:3de10fm

 

 

 

 

 

 

Bon dia. Avui és Sant Fèlix i això significa que quatre de les colles més en forma es citen a Vilafranca. Castellers de Vilafranca, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Colla Joves Xiquets de Valls i Minyons de Terrassa es veuen les cares en una diada de màxims.

Després d’un mes d’agost amb molta activitat, Sant Fèlix tanca un mes amb molts gamma extra i quatre colles que arriben amb diferent historial. Minyons arriben de vacances mentre que Colla Vella i Colla Joves volen portar el que tenen en cartera i fer-ho amb èxit, mentre que Castellers de Vilafranca s’han mostrat més conservadors esperant que arribi la seva diada.

 

 

Deixa un comentari