Demòcrates de Tarragona demana el cessament de Martí Barberà com a director general del Govern de la Generalitat. Segons Carles Prats, “és un error gravíssim incorporar Martí Barberà a un departament clau pel referèndum com és Ensenyament”. El Comitè Demòcrata de la Regió del Camp de Tarragona ha decidit demanar, aquest matí, el cessament de Martí Barberà com a nou director general del Govern de la Generalitat. Barberà va ser nomenat ahir director general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa del Departament d’Ensenyament. Barberà té un llarg recorregut polític contra el procés i l’assoliment de la independència del nostre país.

A les darreres comtesses electorals, les del 27 de setembre i a les del 20 de desembre a Corts espanyoles de 2015, Barberà va formar part de la llista d’Unió Democràtica de Catalunya i va encapçalar la llista electoral de la demarcació de Tarragona a la de les eleccions al Congrés dels Diputats. Conegut pel seu acèrrim antiindependentisme, va acusar el president Mas d’impulsar tot el procés de l’estat propi per “mantenir la cadira i el poder” i va acusar Junts pel Sí d’enganyar a la ciutadania, entre d’altres.

El diputat de Junts pel Sí i portaveu Demòcrata a la Regió de Tarragona, Carles Prats, ha manifestat que “ens preocupa enormement que algú des de dins, a 60 dies de l’1 d’octubre, vulgui dinamitar el projecte sobiranista situant persones en el Govern català que no creuen en el procés d’independència i el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre, especialment en departaments clau com és el del Departament d’Ensenyament. Ens preocupa i trobem molt greu que persones com Martí Barberà formin part del Consell de Direcció del Departament d’Ensenyament, al llarg de les properes setmanes i en cas de la victòria del ‘Sí’”. “És per aquests motius exposats que demanem el cessament de Martí Barberà com a Director General del Departament d’Ensenyament”, ha conclòs Carles Prats.