/, Portada Destacada/Control biològic de plagues als parcs municipals i arbrat viari

Control biològic de plagues als parcs municipals i arbrat viari

Els mecanismes naturals que s’utilitzaran per combatre les plagues són uns insectes que parasiten o depreden els causants de la plaga a l’arbrat urbà

per | 2018-09-12 13:27:1912/09/2018 13:27 | 0 comentaris

L’Ajuntament de Valls aposta per un tractament de les plagues de l’arbrat viari i dels parcs municipals a través de mecanismes naturals. Aquest canvi s’anirà amplificant i s’adoptaran altres criteris en aquesta direcció com la reducció de l’ús de plaguicides i l’augment de zones naturalitzades on no s’empraran productes de cap mena per preservar-los com a refugi per a insectes i papallones.

Els mecanismes naturals que s’utilitzaran per combatre les plagues són uns insectes que parasiten o depreden els causants de la plaga a l’arbrat urbà. A Valls, aquest estiu, tot i que pel clima les plagues s’han retardat, s’ha optat per fer una prova amb la fauna auxiliar a determinades espècies d’arbres que tenen una alta afectació per plagues. Així, les espècies que s’han tractat són les xitalpes (‘Chitalpa tashkentensis’), xicrandes (‘Jacaranda mimosifiolia’) i til·lers (‘Tilia sp’), les quals es veuen afectades per pugons.

Concretament, les espècies i indrets on s’ha actuat són, per una banda, els til·lers de les places Jaume I, de la Mainada, Vall d’Aran-Segarra, Pompeu Fabra, Miramar i de l’Estació, zona verda de Santa Úrsula, barri Colla Vella, zona del Centre Cultural, estació d’autobusos, parc Barrau i carrer Prat de la Riba. En total, més de 100 exemplars. A més, s’han tractat 24 xicrandes de la plaça President Companys i del pàrquing del Barri Antic i, finalment, 10 xitalpes del carrer Galofré Oller.

Deixa un comentari