Des de primeres hores del matí, els carrers de Brussel·les s’han tenyit de groc. Un groc que acompanyava els milers de catalans i catalanes que des de dimarts s’han desplaçat a la capital belga per iniciar un nou crit per la llibertat, aquesta vegada amplificant la seva veu a Europa i al món sencer.

Està previst que la manifestació s’enceti a les 11.30 hores i recorri el cor de la capital. A les 10.30 hores però, catalans i catalanes es reunien a Arc de Triomf, per desplaçar-se plegats al punt de sortida d’una manifestació que es preveu massiva i sense precedents.

Des de l’Alt Camp han estat més de 500 els comarcans i comarcanes que s’han desplaçat fins a Brussel·les per reclamar una vegada més la llibertat dels presos polítics i fer visiva la República Catalana. Molts d’ells ho han fet amb cotxe i amb avió per el seu compte; d’altres, amb autobusos organitzats per agències de viatges. En total, han estat nou els autobusos que han sortit des de Valls per a formar part d’una diada històrica.

ACTUALITZACIÓ. 12.45H. Marta Pascal, coordinadora general del PDECat, Neus Lloveras, presidenta de l’AMI, el vicepresident de l’ANC Agustí Alcoberro, Marcel Mauri, portaveu d’Òmnium Cultural, entre d’altres personalitats catalanes han assistit a la manifestació, en la que catalans i catalanes han demanat el suport d’Europa i la seva actuació immediata.

El President Carles Puigdemont s’ha trobat amb els manifestants al Parc del Cinquantenari. Catalans i catalanes han volgut mostrar allà el seu suport al president.

El color groc és el protagonista de la jornada, així com els milers d’estelades que onegen pels carrers de Brussel·les, sota el lema: “Wake up, Europe”, “Desperta, Europa”.

La massiva assistència de manifestats ha obligat la policia belga a canviar el recorregut de la manifestació a última hora per motius de seguretat.

ACTUALITZACIÓ. 16.10H. La manifestació cloia gairebé tocant les quatre de la tarda, amb l’Estaca, interpretada per Carles Belda i el col·lectiu Músics per la Llibertat. Puigdemont aprofitava l’ocasió per agraïr a tots els catalans i catalanes el seu “escalf”. A més, elogiava: “”aquesta Catalunya és la millor cara d’Europa, de l’Europa que volem”.

Segons xifres de la policia belga, haurien estat un total de 45.000 els catalans i catalanes que han participat en aquesta massiva i històrica manifestació.