/, Política, Portada Destacada/Carmen Lamela comunica formalment el processament del vallenc Cèsar Puig

Carmen Lamela comunica formalment el processament del vallenc Cèsar Puig

En un procediment de poc menys de trenta minuts a l’Audiència Nacional

per | 2018-04-16 10:47:4816/04/2018 10:47 | 0 comentaris

La jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela ha comunicat a l’exmajor dels Mossos, Josep Lluís Trapero; a la seva intendent, Teresa Laplana; a l’exdirector dels Mossos, Pere Soler, i a l’exsecretari d’Interior Cèsar Puig, la interlocutòria del seu processament per suposats delictes de sedició pels fets dels dies 20 i 21 de setembre i per l’operatiu de l’1-O.

El primer a arribar a l’Audiència ha estat Cèsar Puig. Després ho han fet, per separat, Pere Soler i Josep Lluís Trapero. No hi ha hagut preguntes ni tampoc declaracions dels imputats. La jutgessa s’ha limitat a demanar-los si estaven d’acord amb l’auto de processament, i tots han dit que no. Les defenses de Trapero, Puig i Soler ja havien presentat anteriorment els seus respectius recursos.

Lamela ha comunicat personalment els delictes que imputa a l’excúpula dels Mossos destituïda en aplicació de l’article 155 de la Constitució. L’advocat de Cèsar Puig, Jaume Alonso Cuevillas, ha afirmat posteriorment via Twitter que aquest ha estat un “simple formalisme rutinari inútil que demostra l’anacronisme d’un sistema judicial del segle XIX”.

Deixa un comentari