/, Portada Destacada/Cada vallenc genera més d’1,3 quilos de brossa al dia

Cada vallenc genera més d’1,3 quilos de brossa al dia

L’índex de reciclatge es manté estable en el 40%, però el tractament de les escombraries genera encara un sobrecost de 116.000 euros a tots els vallencs

By |2018-05-14T18:30:40+00:0014/05/2018 18:30|0 Comments

L’Ajuntament de Valls està ultimant el Pla local de prevenció de residus municipals, un document que fixarà com a principal objectiu reduir la producció d’escombraries, que des de l’any 2013 ha augmentat d’una manera constant. El 2017 la ciutat de Valls va produir un total d’12.100 tones de residus, dada que representa que cada vallenc va generar més d’1,3 quilos de brossa al dia, un 4,9% més que l’any anterior.

Això confirma una tendència també detectada en el conjunt de Catalunya que situa els nivells de producció de residus municipals en xifres similars a les de fa deu anys. La sortida progressiva de la crisi i l’augment del consum i l’activitat econòmica ha generat que, a partir del 2013, la generació de residus hagi tendit a l’alça d’una manera gairebé constant. El Pla local de prevenció de residus es troba a hores d’ara en fase de redacció, i un cop aprovat preveurà l’adopció de mesures per revertir aquest augment sota la màxima que el millor residu és aquell que no es produeix.

Aquest document s’ajustarà als objectius fixats tant en l’àmbit europeu com català per frenar l’increment de residus i contribuir així a la mitigació del canvi climàtic, la millora de la qualitat ambiental i l’estalvi de recursos. D’aquesta manera, el Pla plantejarà diverses mesures, sobretot relacionades amb la sensibilització, i sumant la col·laboració de centres educatius, agents econòmics i entitats de Valls per promocionar hàbits i actituds de consum sostenibles.

El Pla se sumarà així als objectius de la Regidoria d’augmentar el percentatge de reciclatge sobre el global de les escombraries, que l’any passat es va situar en el 43,6%. Això representa un increment del 9% respecte al valor registrat l’any 2016. No obstant, aquest augment s’explica en part per la gran quantitat de restes vegetals que va generar l’esclafit del passat mes d’octubre i que es van haver de retirar. De fet, si no s’hagués produït aquest fenomen meteorològic a l’octubre, la recollida selectiva s’hauria mantingut en el 40% com en els últims anys.

Leave A Comment