Aquest dilluns, 9 d’octubre, s’ha celebrat una sessió plenària a l’Ajuntament de Valls. Es tracta d’un ple extraordinari i urgent tot i que en forma d’ordinari, ja que compta precs i preguntes i mocions, entre d’altres.

Només començar el ple el regidor del PP, Francesc Caballero, anunciava que no es compleix el reglament jurídic en què es fa esment a l’obligació que la imatge del rei, Felip VI, es trobi col·locada a la sala de plens. És per això que el regidor demanava la suspensió del plenari o assumir les responsabilitats que això pot implicar.

En la sessió plenària d’avui només es podia veure la fotografia del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

De la mateixa manera, Francesc Caballero demanava també a l’alcalde Albert Batet que de cara a aquest dijous 12 d’octubre es posi a l’Ajuntament de Valls la bandera espanyola. Caballero dirigint-se a Batet deia: “sigui valent, sigui demòrata i posi les banderes oficials respectant a una part de la ciutadania”.

Al final de la sessió plenaria Albert Batet contestava a Caballero dient que el sí va guanyar amb més del 90% de vots a Valls el dia 1 d’octubre i que, per tant, l’alcalde defensa la democràcia i creu que “el resultat és prou notori del que hem de defensar”.

Quant a la fotografia del rei a la sala de plens, l’alcalde vallenc responia al membre del PP municipal dient que aquesta es va decidir retirar davant el discurs que Felip VI va oferir la setmana passada. “El rei no presideix la sala de plens perque el rei va abdicar dels catalans i catalanes en el discurs que va fer dirigint-se a tothom. No es va recordar dels més de 800 ferits, no va demanar diàleg i no va recordar-se dels més de 2 milions de persones que volen la independència”. Les paraules d’Albert Batet es tancaven amb un fort aplaudiment del públic present a la sessió plenaria.