/, Esports/Blanca Cartanyà creua l’estret de Gibraltar nedant

Blanca Cartanyà creua l’estret de Gibraltar nedant

Juntament amb tres companyes més d’equip, van completar la travessa en 4 hores i 6 minuts

per | 2018-09-06 11:00:1206/09/2018 11:00 | 0 comentaris

La vallenca Blanca Cartanyà ha completat un dels seus somnis, creuar l’estret de Gibraltar nedant, una fita que va realitzar aquest 3 de setembre. Va viatjar cap a Tarifa per dur a terme aquest repte, que portava preparant durant fa més de sis mesos.

Un cop a Tarifa, es va reunir amb la resta de components del seu grup, ja que la travessa la realitzaria juntament amb tres noies més: Maria Rossell (des de Girona), Mireia Sànchez (des de Castelldefels) i Núria Raja (des de Calella).

A causa de les condicions meteorològiques, l’equip va haver d’esperar tres dies per creuar l’estret, ja que el vent de llevant bufava amb molta força.

Durant aquests tres dies l’equip va realitzar entrenaments al mar cada matí per mantenir el contacte amb l’aigua i familiaritzar-se amb els corrents i temperatures de l’estret.

La sortida es va fer just amb la sortida del sol, una mica abans de les vuit, per aprofitar al màxim l’absència de corrents, sobretot el conegut com a minvada: un fort corrent en forma de riu que porta les aigües de l’oceà Atlàntic cap a dins del mar Mediterrani. Aquesta corrent desvia els nedadors cap a l’est, i a causa de la seva gran força pot portar a no completar la travessa de l’estret, ja que s’acostuma a produir prop de la costa africana. L’equip es va llançar a l’aigua a l’illa Palomas, el punt més al sud del continent europeu, per iniciar el repte. Es respiraven nervis, i un silenci que es va trencar amb el so del xiulet que donava la sortida. L’equip va sortir a un molt bon ritme, que es va mantenir pràcticament durant tot el recorregut. Les nedadores van tenir la companyia de tortugues, meduses, dofins i peixos lluna. Als últims quilòmetres el recorregut es va complicar, el mar començava a estar remenat i a més a més va aparèixer el corrent minvant a 300 metres de tocar Punta Cires, el que havia de ser l’arribada. Les nedadores van haver de superar el corrent, que les desviava i allunyava del punt de la costa africana més proper. Haurien de tocar terra més a l’est, cosa que feia més llarga la distància. El corrent les va obligar a fer 700 metres en gairebé 25 minuts, uns metres molt durs que es van veure compensats amb l’arribada a una platja preciosa, la platja Dalia, un recorregut total de 16,6 quilòmetres.

L’equip va completar la travessa en 4 hores i 6 minuts.

Deixa un comentari