/, Portada Destacada/Benestar Social prioritza l’habitatge i el suport a la infància i joventut

Benestar Social prioritza l’habitatge i el suport a la infància i joventut

La tercera línia d’especial incidència de la Regidoria va ser el 2017, la de consolidació de l’àrea de treball inclusiu i comunitari

per | 2018-05-08 12:03:0008/05/2018 12:03 | 0 comentaris

La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament ha presentat el balanç de les actuacions desenvolupades durant l’any passat, en què es van concentrar esforços en la consolidació de l’àrea de treball inclusiu i comunitari, les polítiques per evitar l’exclusió residencial i garantir l’accés a l’habitatge i, en especial, els programes dirigits a infància i adolescents, amb el desplegament del nou model de Serveis d’Intervenció Socioeducativa (SIS) a través dels centres oberts.

Els SIS representen una important aposta de la Generalitat en la millora de la xarxa de serveis a infants i adolescents, amb un nou model amb el qual Valls ha passat a ser referent a les comarques de Tarragona. El nou sistema pioner reforça l’atenció de manera integral amb noves línies d’actuació i destaca, entre d’altres, per ampliar els serveis dels centres oberts a infants i joves de 0 a 18 anys quan, fins l’any passat, estava limitat als de 3 a 17 anys. Els SIS s’estan desplegant als centres Portal Nou i el Refugi, que l’any passat van tenir capacitat per a 64 infants i joves, i se situen comparativament en els nivells alts, si ho comparem amb el nombre de places ofertes tant a Catalunya com al Camp de Tarragona. A aquestes xifres cal sumar-hi les 46 famílies amb adolescents en situació de risc que també es van atendre.

La segona línia que es va prioritzar el 2017 va ser el treball destinat a la garantia d’habitatge i evitar casos d’exclusió residencial. En aquest punt, s’ha donat continuïtat als ajuts d’urgència per evitar talls de subministrament, amb 844 persones beneficiàries a les quals s’ha concedit ajuts per valor de 27.117 euros. També s’ha renovat el conveni per a la cessió de 2 habitatges amb l’Agència Catalana de l’Habitatge i s’ha impulsat el projecte de mecenatge per al lloguer social a famílies amb necessitats. La tercera línia d’especial incidència de la Regidoria va ser el 2017, la de consolidació de l’àrea de treball inclusiu i comunitari, sobretot amb el reforç de personal del Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social i impulsant el treball en xarxa amb entitats i agents socials conjuntament amb les administracions. En aquest sentit, s’ha donat continuïtat a les noves línies de subvenció i convenis amb entitats, que l’any passat van representar una col·laboració municipal de gairebé 46.000 euros.

Deixa un comentari