/, Portada Destacada/Appsistència es presenta a Valls com a eina tecnològica del món casteller

Appsistència es presenta a Valls com a eina tecnològica del món casteller

per | 2017-05-06 15:00:2706/05/2017 15:00 | 0 comentaris

El passat dijous, a l’ajuntament de Valls es va presentar l’aplicació Appsistència, una eina tecnològica que s’usa com a servei per millorar el temps de realitzar una pinya. La idea d’aquesta aplicació és la d’avisar de l’assistència als assajos per tal de reduir el temps d’elaborar amb paper i llapis on va cada membre de la colla en una pinya. Appsistència compta amb una aplicació personalitzada a cada colla, i actualment són vuit colles que n’han contractat el servei, una d’elles la Colla Joves Xiquets de Valls. La idea general de l’aplicació, creada per Àngel Casellas, informàtic i membre dels Castellers de la Vila de Gràcia, és la de millorar la tasca castellera aprofitant l’ajuda de les noves tecnologies.

Dijous, a les set de la tarda es va presentar aquesta aplicació a Valls, i es va comptar amb la presència del regidor de Cultura, Marc Ayala; de Raquel Sans, periodista i membre de la Colla Joves Xiquets de Valls, i del cap de colla dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, David Lobo, com a representant d’una de les primeres colles que han usat aquesta aplicació. Segons Lobo, “el temps de realització d’una pinya es redueix molt, és una eina útil”.

L’aplicació tracta de gestionar les convocatòries d’assaig i actuacions com a eina informativa d’anada i tornada entre la Tècnica i la resta de la colla, i en què a part es pot personalitzar l’escut, colors i nom de la colla. “Cada colla és un món i necessita que es personalitzi, per adaptar-se a les necessitats de cada colla”, deia Àngel Casellas, creador de l’aplicació, durant la seva presentació, d’uns vint-i-cinc minuts de durada.

Deixa un comentari