//Alerta, arriba un temporal de pluges

Alerta, arriba un temporal de pluges

La Generalitat ha decretat l’Inuncat davant la previsió de gran acumulació d’aigua, especialment a les comarques del litoral i prelitoral

per | 2019-10-22 09:26:4922/10/2019 09:26 | 0 comentaris

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya Inuncat per la llevantada que afectarà la jornada d’aquest dimarts i que s’allargarà fins dimecres, amb afectacions per pluges abundants i crescuda de rius i rieres i acumulacions d’aigua en zones urbanes, especialment al litoral i prelitoral de Tarragona —entre les quals la comarca de l’Alt Camp— i de Barcelona i a tota la demarcació de Girona.

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimarts d’esperen pluges que avançaran de mar cap a terra a tot el litoral i prelitoral i que escombraran de sud a nord i d’oest a est. A partir del migdia-tarda s’esperen precipitacions generalitzades, especialment a litoral i prelitoral, inicialment per les comarques de Tarragona i sud i est de Lleida, i posteriorment desplaçant-se a la tarda a les comarques de Barcelona i de nit i matinada a totes les comarques de la demarcació de Girona.

S’espera un episodi d’acumulació de més de 100 l/m2 en 24 hores en qualsevol punt del litoral i prelitoral (des del Baix Camp a l’Alt Empordà) i de 200 l/m2 en 24 hores al nord-est (sobretot a la serralada transversal: Osona, Garrotxa, Vallès Oriental, Alt Empordà).

La mala mar prevista a tot el litoral pot agreujar els efectes de la crescuda de cabals a les desembocadures, per les dificultats de desguàs d’aigua.

Des de Protecció Civil de la Generalitat es farà un seguiment exhaustiu de l’evolució de les tempestes i l’estat dels rius i rieres tant de les conques principals com de les secundaries. A més, s’ha demanat als municipis que netegin embornals per garantir la circulació d’aigua a les zones urbanes i tinguin preparats recursos per si cal senyalitzar i restringir els accessos a les zones inundables.

Deixa un comentari