/, Portada Destacada/A punt la primera Favatada Popular de Valls i la Mostra de Cuina de Faves

A punt la primera Favatada Popular de Valls i la Mostra de Cuina de Faves

La Favatada Popular se celebrarà el 14 d’abril amb una festa familiar amb la participació del gegantó infantil Lladrefaves, i en què es presentaran els nous vins de la Cooperativa, La Pera i Kesse

By |2018-04-12T09:35:11+00:0012/04/2018 09:35|0 Comments

La Regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament i l’Associació de Restauradors de Valls són els impulsors de la primera jornada gastronòmica dedicada a les faves, que vol posar en valor la cuina d’aquest típic llegum, les seves propietats i la varietat de plats i receptes que giren al seu voltant. Així, el dissabte dia 14 d’abril se celebrarà la primera edició de la Favatada Popular, un esdeveniment en què s’ha previst que se serveixin més de 800 plats de faves a la catalana a un preu popular de 2 euros.

La festa començarà a les 11 h amb música, inflables i animació infantil, i també els gegantons infantils el Lladrefaves i la Gegantona. Aquests dos gegantons infantils ens recordaran durant la festa les llegendes que sempre han girat al voltant de la figura del Lladrefaves. Durant la mateixa celebració es presentaran i se serviran els nous vins de la Cooperativa Agrícola de Valls i de la DO Tarragona, el rosat Kesse i el blanc La Pera.

Els tiquets per a les racions de faves es poden adquirir a la mateixa festa del 14 d’abril i també anticipadament a l’Oficina Municipal de Turisme i als restaurants que participen en la Mostra. Per només 2 euros, el tiquet inclou una ració de faves a la catalana i a més un plat de record de la celebració.

Per altra banda, aquest dilluns 9 d’abril va començar la Mostra de Cuina de les Faves als restaurants de Valls, que s’allargarà fins al dia 23. Durant aquestes dues setmanes, 16 restaurants incorporaran a les seves cartes un plat diferent amb faves en una Mostra que posarà en relleu la gran varietat de receptes de cuina que giren al voltant de les faves, des de les propostes més tradicionals fins a les més atrevides i noves aportacions gastronòmiques.

Leave A Comment