/, Portada Destacada/A l’espera d’operar-se 1.000 pacients

A l’espera d’operar-se 1.000 pacients

En total són 512 els pacients que estan en llista d’espera per a alguna prova diagnòstica al Pius Hospital de Valls

per | 2017-08-07 19:07:1007/08/2017 19:07 | 1 comentari

El Departament de Salut, a través del Servei Català de la Salut (CatSalut), anunciava fa uns dies que, segons dades actualitzades del mes de juny, s’ha reduït el nombre de pacients en llista d’espera per intervencions quirúrgiques, per consultes externes i per a proves diagnòstiques durant el primer semestre del 2017.

Així, a tot Catalunya, en les intervencions quirúrgiques la disminució dels pacients en llista d’espera és del 0,4%, amb 606 pacients menys que al desembre de 2016. En les proves diagnòstiques, la disminució és del 9,8%, amb 13.351 pacients menys.

Des del mes d’abril, amb l’aprovació dels pressupostos, ja s’està aplicant el Pla de xoc per a la millora de les llistes d’espera, i de les dades es comença a desprendre el seu impacte tant en l’augment de l’activitat quirúrgica com en la reducció del nombre de persones que esperen per ser operades, així com també amb la tendència a la baixa del temps d’espera per a proves diagnòstiques i per a primeres visites.

En el cas del Pius Hospital de Valls, hospital de referència a les comarques de l’Alt Camp i la Conca de Barberà, es treballa per reduir els dies d’espera dels pacients pendents d’intervenció. Tot i això, són gairebé 1.000 els pacients que es troben en llista d’espera per a una intervenció quirúgica (934).

A l’hospital vallenc l’operació que compta amb més pacients en llista d’espera és la de cataracta, amb 205 pacients en llista d’espera. La mitjana de temps d’espera d’aquests pacients, segons s’apunta, és de 72 dies. En el que portem d’any 2017 s’han operat ja 248 persones d’aquest tipus d’intervenció. Al desembre de 2016 els dies d’espera per cataractes eren d’una mitjana de 62 i, ara fa un any, 65.
D’altra banda, hi ha intervencions quirúrgiques que compten amb més dies d’espera per part dels pacients. És el cas, per exemple, d’operacions del sistema nerviós perifèric (amb 3 pacients esperant i una llista d’espera de 155 dies), els galindons i altres deformitats del dit del peu (amb 26 pacients esperant en una llista d’espera de 113 dies de mitjana) o prostatectomia (amb 40 pacients en llista d’espera i uns 113 dies d’epsera pendent d’intervenció).

Consulta el llistat de les llistes d’espera
llistes espera pius hospital juny 2017

One Comment

  1. Francesc Manresa i Baró 8 agost 2017 at 14:04

    Totes aquestes xifres, que poden semblar, o almenys es pretén que siguin esperançadores,no justifiquen en absolut els pretextos que des de tots els àmbits s’hi vol donar. No més una dada molt objectiva. Què representa, tant per la seguretat social, per la pròpia empresa, i naturalment pel propi treballador, el temps d’espera, en els casos que impedeixi treballar?. Els costos, son molt més elevats per raons òbvies. I això, sense comptar, en segons quins casos, l’angoixa i el patiment, no tant sols dels propis afectats, sinó, de totes les persones que tenen al seu voltant que, aquesta eternitat és tot un suplici, que també els pot afectar psicològicament. És per això que, no crec que en cap cas, sigui justificable una llista d’espera. Principalment, perquè gran part del problema, és degut a una molt mala administració i gestió que be de molt lluny i sempre i només, qui ho paga, son els ciutadans i usuaris.

Deixa un comentari