Milers de catalans i catalanes es troben ja a Barcelona per formar part d’una Diada històrica. Una Diada que en aquesta ocasió se celebra aquest 11 de novembre i que clama per la llibertat dels presos polítics del govern de Catalunya així com Sànchez i Cuixart. La manifestació arrencarà a les 17 hores des de Marina i desembocarà a l’avinguda Icària.

Són molts els comarcans i comarcanes que ara mateix es troben a Marina, i és que des de l’Alt Camp han sortit aquest migdia una trentena de autobusos replets de persones des de diverses poblacions de la nostra comarca.

El lema de la mobilització gira entorn a la llibertat i a la democràcia. Són milers les persones que han portat pancartes, així com llaços grocs per condemnar les accions repressives de l’Estat Espanyol.

ACTUALITZACIÓ 17.30 h. Tot i que estava previst que la manifestació comences a les 17, són moltes les persones que encara es troben arribant al punt de concentració. Està previst que la manifestació es desenvolupi en dues columnes diferents, paral•leles.

Sembla que en aquests moments, les columnes comencen a avançar tot i que ho fa lentament i amb moltes aturades. En una de les capçaleres s’hi troben els familiars dels empresonats, tot portant una gran pancarta on s’hi llegeix “Llibertat presos polítics”.

Més avall s’hi troba la capçalera dels polítics, on a hores d’ara arribava l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Són més d’un miler els comarcans i comarcanes que s’han desplaçat amb els autobusos fins a Barcelona, molts d’altres hi han viatjat amb els seus propis mitjans.

ACTUALITZACIÓ 17.55 h. En uns minuts la primera capçalera arribarà al punt final de la manifestació, a la cruïlla amb l’avinguda Icària on hi tindran lloc els parlaments. Espontàniament, i fa pocs minuts, tots els assistents han il·luminat les columnes amb les llanternes dels mòbils.

En tot moment es veuen pancartes i llaços. Dues de gegants, amb les cares de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Foto: ANC.

Foto: @ANC

 

 

 

 

 

 

 

ACTUALITZACIÓ 18.10 h. S’enceta l’acte de clausura de la manifestació, amb paraules de suport dirigides especialment a Carme Forcadell. Els mòbils segueixen il·luminant els carrers de Barcelona. Les cues arriben de gent arriben fins a Gràcia. Es reprodueix el missatge de Pau Casals a l’Onu i seguidament, sona el Cant dels Ocells. La música segueix amb crits de fons: President, Puigdemont.

ACTUALITZACIÓ 18.45 h. Els familiars dels presos polítics llegeixen paraules que ens envien els consellers des de presó.

Anna Forn, filla de Joaquim Forn: “moltes gràcies pel vostre immens escalf, la vostra esperança és el nostre suport, la pau, la democràcia i la llibertat són els valors que donen força al poble de Catalunya”.

Marina Bassa, neboda de la consellera, i Aitor Borràs, germà de la consellera : “Des de la presó volem expressar el nostre agraïment a la societat de Catalunya. Amb la manca de llibertat i des de la cel·la que compartim, no deixem de pensar en tots vosaltres. Les vostres cartes ens aporten escalf en el dia a dia. Agraïm a tots aquells que pensen en nosaltres. Us sentim a prop. La nostra esperança de futur és fer les coses ben fetes”.

Carles Mundó, a través de la seva companya del departament de Justícia, Patricia Gomà: “Les persones es poden empresonar, però no les idees”.

Rull, a través de Meritxell Lluís: “som el govern legítim de Catalunya”.

Jordi Armaradns, llegeix el manifest de Raul Romeva: “us vull agraïr tot el suport i escalf. Malgrat les dificultats ens en sortirem.

Marta Turull, filla del conseller de presidència, Jordi Turull llegeix: “gratitut, dignitat i unitat. Gràcies per tant, pel vostre escalf i suport, sempre de manera cívica i pacífica. Ens arriben notícies de tantes petites i grans accions… això demostra la grandesa d’un país que es diu Catalunya”.

Francesc Riera, llegeix el missatge d’Oriol Junqueras: “fa dies que som aquí, en un lloc on no hi voldriem ser. Tot plegat no és fàcil. No entenen res, i com que no ho entenen, responen amb violència i amb menyspreu. Som la llavor de la república. Per damunt de la raó de la força, prevaldrà la força de la raó.

Jordi Cuixart: “Soc aquí, perque se que em sentiu en el vostre cor. No ens heu fallat.

Jordi Sànchez: “La nostra força es la vostra unitat. Queden etapes, però al final guanyarem. La llibertat arribara. Gràcies per no oblidar-nos, el 21 de desembre a votar i a guanyar

Des de Brussel·les, Puigdemont demana que la població segueixi mobilitzada per la llibertat i la democràcia. Puigdemont: “volem a tots els que són a la presó a casa, en llibertat. Volem democràcia i llibertat. No ens deixem atemorir”.

Diversos dels consellers que es troben exiliats també han volgut enviar el seu missatge a la ciutadania i a tots aquells que es troben a la manifestació.

Foto: ANC.

23517495_1508565555859016_2615390895456088053_n


ACTUALITZACIÓ 19.00 h

Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural, dirigeix també unes paraules a tots els manifestants: “tant de bo que aquest immens gest col·lectiu de tendresa que fem avui serveix d’escalf per a tots aquells que han defensat les seves idees.

Intervé el vicepresident de l’Assemblea, Adrià Alcoverro: “Ens hem reunit per expressar la nostra solidaritat amb els presos polítics. També pel president de Catalunya i els consellers que es troben a Brussel·les i per la presidenta i la mesa del Parlament. I encara per totes les persones i col·lectius sotmesos a procediments judicials”

Crits de “no esteu sols”.

ACTUALITZACIÓ 19.10 h. Segons la Guàrdia Urbana, 750.000 persones s’han manifestat avui a Barcelona, en una mobilització que ha ocupat un total de 3,3 quilòmetres.

La jornada clou amb crits de “LLIBERTAT, PRESOS POLÍTICS” i el Cant dels Segadors.